Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van opkomende exposities en evenementen: Maartje@vjansen.info

COMMISSIES

Hoe gaaf is het om een werk aan je muur te hebben hangen die je elke dag herinnert aan iets dat jij liefhebt?! Heb jij een warme herinnering, fascinatie voor een bepaald onderwerp, kun je eindeloos genieten van een bepaald uitzicht of ben je op zoek naar een bijzonder cadeau?

 

Of denk bijvoorbeeld aan persoonlijk drukwerk. Een uitnodiging voor een bijzondere gelegenheid zoals bruiloft, geboorte of verhuizing. Laat het weten dan maken we samen vrijblijvend een afspraak om jouw idee uit te schetsen.

EEN BIJZONDER CADEAU

Dit schilderij maakte ik in opdracht van een jong stel. Een schilderij op maat, als verjaardagscadeau.

 

Eerst heb ik kennis gemaakt met de persoon voor wie dit schilderij was. We bespraken wie hij was, wat zijn passies zijn en waar hij gelukkig van zou worden iedere dag aan de muur te zien.

 

We kwamen uit op de volgende elementen: zijn favoriete land Japan, een bijzonder object van een torso met een piramidevorm als hoofd dat hij tijdens een van zijn reizen had gezien, een fascinatie voor klokken en manen en het samenzijn met zijn partner. 

 

Met die elementen en de afgesproken artistieke vrijheid ben ik aan de slag gegaan. Een beeld van hun relatie en de avonturen die hen nog allemaal te gebeuren staan. Met het object als uitgangspunt voor de figuren met de een een klok in het hoofd en de ander een kies. Bezig met elkaars gedachten.

 

DAT WAT DE RUIMTE AFMAAKT

Hoe je binnen met een schilderij aan de muur een hele ruimte kan veranderen kan dat buiten met bijvoorbeeld een muur of deurschildering.

Een deur had ik zelf tot een paar jaar geleden ook niet eerder van gehoord tot ik de vraag kreeg van een vrouw of ik dat voor haar wilde doen. En wát een sfeer voegt dat toe. Een element in de tuin dat altijd straalt en de plek écht van jou maakt.

VERHUISD!

Een uitnodiging of aankondiging moet sprekend zijn. Iets wat vanaf de deurmat al je aandacht grijpt en door middel van beeld precies de sfeer schept van de boodschap die jij over wilt brengen.

 

Deze kaart maakte ik voor mijn eigen verhuizing naar een nieuw adres. Met zo'n mooie straatnaam vond ik het de perfecte gelegenheid om groots uit te pakken met de mededeling. En een bijkomend voordeel: niemand die deze kaart heeft ontvangen vergeet die naam nog!